Sustenabilitate

Sustenabilitate

CDP (Carbon Disclosure Project) este o organizație non-profit care administrează sistemul global de raportare pentru investitori, companii, orașe, state și regiuni in vederea gestionarii impactului asupra mediului. Scopul este transformarea sistemului de raportare si gestionarea riscurilor intr-o norma de afaceri, iar prin transparenta, analiza si actiune sa conduca la o economie sustenabila.RODATA SRL este membru respondent al CDP din 2017 pe tematica de securitatea apei si schimbari climatice.

SEDEX (SUPPLIER ETHICAL DATA EXCHANGE) este o organizatie non-profit care oferă una dintre cele mai importante platforme online din lume pentru gestionarea si imbunatatirea conditiilor de munca în cadrul lanțurilor de aprovizionare la nivel global. Ofera instrumente practice, servicii si o retea comunitara pentru a sprijini companiile sa isi imbunatateasca practicile de afaceri si aprovizionare responsabile si durabile. RODATA SRL este membru respondent al SEDEX din 2021.

EcoVadis este cel mai mare furnizor de evaluari de sustenabilitate a afacerilor la nivel global, printr-un proces simplu in 4 etape, in intregime online.

Performanța in materie de mediu, resposabilitate sociala, achizitii sustenabile si etica in afaceri reprezinta un factor esențial pentru afacerile inteligente de astăzi. RODATA SRL este membru respondent al EcoVadis din 2013.

Suntem constienti de responsabilitatile economice, sociale si de mediu si acceptam in totalitate nevoia de idei si pratici sustenabile. Responsabilitatea sociala, conditiile de munca, sustenabilitatea, problemele de mediu sunt de o importanta fundamentala pentru dezvoltarea organizatiei.

Pentru noi, sustenabilitatea reprezinta atentie constanta acordata celor patru domenii de mai sus si interactiunii dintre ele si suntem angajati in mod responsabil in vederea realizarii obiectivelor noastre.

ECOVADIS ….

CARBON DISCLOSURE PROJECT …..

Procesele certificate utilizate, controlul igienic strict, trasabilitatea completa a materiilor prime si proceselor de productie, materiile prime achizitionate doar de la furnizori aprobati, modul de ambalare si depozitare a produselor finite, garanteaza o siguranta totala. Toate activitatile si procesele se desfasoara astfel incat posibilele pericole semnificative pentru siguranta alimentului sa fie identificate, evaluate si controlate in fiecare etapa, cu scopul de a furniza clientilor si consumatorilor produse sigure, care sa nu dauneze direct sau indirect. Aceasta reprezinta o miza strategica de importanta maxima.

Depunem in permanenta toate eforturile pentru a satisface cel mai inalt standard de siguranta a produselor si ne asiguram ca produsele noastre si facilitatile de productie sunt in conformitate cu cele mai stricte norme si reglementari in domeniu la nivel national si international.

Eficacitatea obiectivelor strategice, inclusiv a masurilor concrete specifice, a implementarii si mentinerii lor, este urmarita periodic in cadrul analizelor de management si, atunci cand este cazul, sunt stabilite si puse in aplicare actiunile corective necesare.